EMK Közösségi Oldal
Bejelentkezés Oktatók Konzultációk Tréningek Főoldal
Oktató képzései...

Fülöp Richárd

Gyerekkorom óta érdekel a hétköznapi pszichológia, filozófia és ezotéria, társadalomtudományok és ökológia, az egészséges és természetes életmód, az öngyógyítás és önfejlesztés.

Az Erőszakmentes Kommunikációt a magyarul megjelent „alapkönyv” elolvasása után Jónai Éva Hava mellett gyakoroltam, az első "társtréneri kör" tagjaként 2004 környékétől. Nemzetközi intenzív tréningen vettem részt, 2006-ban Budapesten szervezőként, 2015-ben Romániában. Eddig szórványosan tartottam tréningeket.

Recepciós, jogi egyetemi, alapítványi titkári, használtcikk-kereskedői és angliai (Gurdjieff-csoport, permakultúra, projekt menedzsment) kalandok után 2015 nyarán megtanultam a Yumeiho terápia alapjait, azóta gyakorolom családom, ismerőseim és más masszőrök köreiben.

Fontos nekem az informatikai szabadság, magánszféra, biztonság és önállóság is, ezért saját szervereket üzemeltetek és igyekszem egyre inkább csak szabad hardvert és szoftvert használni.

Szeretem a furcsát, a megdöbbentőt, a meglepőt, felfedezni rejtett összefüggéseket, és hogy "nem is úgy van".

2015-ben Hava más volt tanítványaival elkezdtünk közösségbe szerveződni, hogy együtt gyakoroljuk és terjesszük az EMK-t, a hitelességet és minőséget azzal elősegítve, hogy egymásnak és közösen is tartunk tréningeket, gyakorlóköröket.

Vágyom arra, hogy mi, magyar EMKsok lássuk és segítsük egymást, hogy az embereknek széles körben és valóban meg tudjuk mutatni, hogy van lehetőség a kölcsönös megértésre, mély kapcsolódásra és minden igény kreatív kielégítésére. Ezért is vagyok hálás Rambala Évának és Horváth Ádámnak, hogy létrehozták az emkkozosseg.hu-t.

Milyen végzettségeid vannak?

állami papírok

egyéb

Melyik településen tartasz képzést?

Kiket vársz? Mit gondolsz arról, hogy kik válasszanak téged?

Miért fontos a számodra az Erőszakmentes kommunikáció tanítása?

Gyerekkoromban egyre erősödött bennem a vélemény, hogy valami nagyon nem stimmel azzal, ahogyan az emberek egymással beszélnek. Nem a lényeget, nem az igazat mondjuk, zavaros, ködös, elbeszélünk egymás mellett, félreértjük, ingereljük, bántjuk egymást.

Amikor olvastam Marshall könyvét: "Atyaég, ez az ember megírta azt a könyvet, amit én akartam, de ilyen jól nem tudtam volna! Pontosan leírja, hogy mi a probléma, és a megoldást is! Hát akkor én ezzel fogok foglalkozni!"

Fontos nekem tanítani, mert el akarok benne mélyülni, azt akarom, hogy a véremmé váljon.

Minél inkább a véremmé válik, annál

Ahogy gyógyítani, úgy segíteni és tanítani sem lehet, abban az értelemben, hogy csak magunk fölött van valódi uralmunk.

Empátiát sem lehet szerintem "adni" másnak, lehet viszont elfogadó figyelmet, ami segíti hogy megjelenjen a természetes empátia, mint felhők mögül a napfény.

Ezért vágyom arra, hogy közös gyakorlások szervezése és facilitálása által formába öntsem, másokról visszapattintva, tükröződve csiszoljam magam. Egyek vagyunk, mások megértése önmagam megértése. Egy

Olyan emberek társaságában, akik arra törekednek, hogy vállalják a felelősséget érzelmeikért, akik elszántan igyekeznek átprogramozni magukat a tudattalan (ön)vádló méltatlankodás drámázásából, akik mindig az egyetemes emberi szükségleteket keresik, és minderre egymást emlékeztetik...
...köztük mellkasomban gyakran örvénylő melegség van, ami gyógyít, felolvasztja ami bennem fagyott, és felszínre emelkedik valami, ami így feloldódhat és az Élet áramlásába visszakapcsolódhat.

Mi a küldetésed? Mi a helye a küldetésedben az EMK-nak?

...

Mi ragadott meg az Erőszakmentes kommunikációban (EMK)? Mit adott neked?

...

Mit teszel a saját EMK fejlődésed érdekében?

...

A nemzetközi EMK központtal való kapcsolatod

...

Mit tekintesz erőszaknak?

...

Mit kínálsz?

...

Mire használod még az Erőszakmentes kommunikációt?

...

Meghatározó EMK élményed?

...

Mikor találkoztál vele, mióta része az életednek és mióta tanítod?

...

Kiktől tanultál?

A nemzetközi központ által akkreditált trénerek:

Trénertársak és gyakorlótársak, például:

Mikor milyen formában tanultál Erőszakmentes kommunikációt?

...

Az EMK tanítók közösségéből kikkel tartasz szakmai és emberi kapcsolatot?

...

Te mit tartasz az erősségednek az Erőszakmentes kommunikáció használatában és megosztásában?

...

Bármi egyéb?

  ...