EMK Közösségi Oldal
Bejelentkezés Oktatók Konzultációk Tréningek Főoldal
Oktató képzései...

Strasser Katalin

"Jól csak a szívével lát az ember ..."

Számomra
az Erőszakmentes Együttműködő Kommunikáció megismerésétől, 1996-tól meghatározó önismereti út, és a mai napon is az.

Mi mindenben éltem meg a hozadékát? Feloldódhatott a magányosságom, olyan  társakra találtam akiknek szintén fontos az önmaguk megismerése, fontos a kapcsolataik minősége, hogy amikor probléma merül fel, azt békésen meg tudják beszélni. hogy végül tisztánlátás és közös megoldás szülessen.

Az EMK-t használva tudtam igazán együttérzéssel nevelni fiamat, aki 11 éves volt 96-ban. Leginkább ő volt a "mesterem", a vele való kapcsolatomban sokat gyakorolhattam, így válhatott készség szintűvé EMK tudásom. Nagyon hálás vagyok ezért, amit sokszor ki is fejeztem neki.

Saját weboldalam:
https://emkommunikacio.hu/

Facebook oldalam:
https://www.facebook.com/

Milyen végzettségeid vannak?

Melyik településen tartasz képzést?

Budapesten élek, legtöbbször helyben tartok tréningeket.

Szívesen megyek vidékre is, ahova hívnak. Ahol eddig voltam, pl.
Dabas
Pusztaszabolcs
Szekszárd
Tata
Tatabánya

Kiket vársz? Mit gondolsz arról, hogy kik válasszanak téged?

Minden érdeklődőt szeretettel várok! Gyere el, ismerkedj meg az Együttműködő Erőszakmentes Kommunikáció szellemiségével, és lehet, hogy számodra is olyan fontossá, szemléletformálóvá válik, mint számomra!

 

Miért fontos a számodra az Erőszakmentes kommunikáció tanítása?

Mivel én magam valóban megéltem, megélem, hogy a kapcsolataim, az életem örömtelibbé, szabaddá vált az EMK használatával, úgy hiszem, hogy ez mások számára is fontos lehet. Az EMK tréningeken amiket tartok mély összekapcsolódást élek meg a résztvevőkkel, és arról számolnak be, hogy ők is megnyílnak, oldódnak ezeken a csoportos együttléteken. Óriási élmény számomra, hogy egy nyelven beszélünk.

Mi a küldetésed? Mi a helye a küldetésedben az EMK-nak?

...

Mi ragadott meg az Erőszakmentes kommunikációban (EMK)? Mit adott neked?

Visszagondolva 1996-ra, amikor először találkoztam az EMK szemléletmódjával, a "zsiráf nyelvvel" óriási élményt adott, hogy olyan lelkes tanulókkal lehettem együtt, akikkel végre egy nyelvet beszéltem. :)

Ebben a biztonságos közegben fedezhettem föl, hogy mindig van választásom, hogy nincs hibás, hogy vannak történések és én megválaszthatom, hogyan viszonyulok hozzájuk, hogy több figyelmet szentelhetek arra, aminek örülök, ami tetszik, hogy az elismerésemet, köszönetemet ki is tudjam fejezni .

Mit teszel a saját EMK fejlődésed érdekében?

Minden nap használom, eszerint élek.
Tréningeket tartok, amiken mindig tanulok a tanítványaimtól, és a felmerülő helyzetekből.

A nemzetközi EMK központtal való kapcsolatod

Nemzetközileg akkreditált trénerré válás folyamatában vagyok.

Mit tekintesz erőszaknak?

Lehet, hogy túl szigorúan hangzik, viszont, ha igazán mélyen belegondolok, akkor azt mondom:
Minden erőszak, ami nem szeretetből történik!

Mit kínálsz?

Mivel több, mint húsz éve tanulom és élem, illetve tanítom is az EMK-t, többféle szinten tartok tréningeket. Vannak teljesen kezdő, haladó és "még haladóbb" csoportjaim. Pedagógusoknak akkreditált képzéseket is tartok. Szoktam egyéneknek és pároknak is foglalkozást tartani személyesen és skype-on is, szintén több szintűen. Vannak egyéni konzultációim és mediálást is vállalok.

Mire használod még az Erőszakmentes kommunikációt?

Eszerint élem az életem.
Csodálatos párkapcsolatban élek, amiben természetesen vannak nézeteltérések, viták, egyet nem értések. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a párom is ismeri és használja az EMK-t, így hamar találunk mindkettőnknek megfelelő megoldást. :))

Meghatározó EMK élményed?

...

Mikor találkoztál vele, mióta része az életednek és mióta tanítod?

1996 őszén kerültem kapcsolatba és csatlakoztam az EMK lelkes híveinek csapatához. Ez konkrétan azt jelentette, hogy hetente találkoztunk és gyakoroltuk az EMK használatát. Így segítve, támogatva egymást a felmerülő konfliktusaink feloldásában, a sokszor nehéz élethelyzeteink megértésében, megoldásában. Rendszeresen szerveztünk tréningeket külfödi trénereket meghívva. (Marshall, Nada, Trish)

Mondhatom, hogy az EMK szemlélete, gondolkodás módja, a megismerése pillanatától része lett az életemnek, azóta is sokszor támaszkodom rá, és kapok általa segítséget a családi és egyéb kapcsolataimban felmerülő nézeteltérések feloldásában. Első tréningjeimet 2000-ben tartottam, meglehetősen nagy izgalommal. :)

Kiktől tanultál?

Marshall B. Rosenberg, Nada Ingjatovic Savic, Trisch Dickinson, Jónai Éva Hava, Rambala Éva,
Darold Milligan, Dunia Hategekimana, Karsten Sghacht-Peterson, Jori Manske, Miki Kashtan,
Ike Lasater,
Christlin Rajendram - tőlük a tréningjeiken.

Természetesen az EMK-s társaimtól Szentpétri Julianna, Bende Rita, Fülöp Ricsi, Redő Juli, hogy néhányukat név szerint is említsem, és mindazoktól, akik eljöttek a tréningjeimre, vagy a személyes konzultációmra.

Úgy gondolok vissza mindezekre, mint kölcsönös tanulásra.

Mikor milyen formában tanultál Erőszakmentes kommunikációt?

Marshall Rosenberg, Trish Dickinson és Nada Ignatovic Savic valamennyi itthoni tréningjén

10 napos intenzív tréningen több nemzetközileg akkreditált trénertől

Tréner társaimtól gyakorló körökön


Az EMK tanítók közösségéből kikkel tartasz szakmai és emberi kapcsolatot?

Szentpéteri Julianna, Redő Júlia, Bende Rita, Fülöp Richárd, Vámos Eszter, Rambala Éva, Kónya Éva, Stern Szilvia, Keresztes Károly, Biczók Zsófia, Karmazsin Éva, Generál Péter, Borbély Lívia, Buzna Kristóf, Hoos Rita, Kádas Eszter, Hruska Marek, Kovács Marianne, Bükki Tamás

Te mit tartasz az erősségednek az Erőszakmentes kommunikáció használatában és megosztásában?

...

Bármi egyéb?

...